Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos
EN | GR
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ SITEMAP
ΑΜΟΡΓΟΣΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
ΑΜΟΡΓΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ Μονοπάτια της Αμοργού
Μονοπάτια της Αμοργού

Μονοπάτια - Αμοργός

Η ιδιαίτερη μορφολογία της Αμοργού προσφέρεται για ορεινές πεζοπορίες. Σήμερα, έχουν χαρτογραφηθεί και σηματοδοτηθεί 7 κύρια μονοπάτια, με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τους πιο εντυπωσιακούς θησαυρούς του νησιού.

1. Διαδρομή «Παλιά Στράτα»
Χώρα-Μονή Χοζοβιώτισσας-Κάψαλα-Ασφοντηλίτης-Ποταμός-Όρμος Αιγιάλης. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 4 ώρες και 15 λεπτά. Ξεκινά από τον ιστορικό οικισμό της Χώρας, συναντά την επιβλητική Μονή Χοζοβιώτισσας και συνεχίζεται προς τα Κάψαλα, όπου συναντά κανείς την Παναγία τη Θεοσκέπαστη και αμέσως μετά το βυζαντινό μονύδριο του Αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Ακολουθεί η θέση «Ξενοδοχείο», με τα ερείπια παλαιού ξενώνα μεσαιωνικών καταβολών, σταθμός των οδοιπόρων της παλιάς στράτας. Στη συνέχεια η διαδρομή οδηγεί στον Ασφοντηλίτη (2 ώρες και 20 λεπτά από Χώρα) με τον παλιό αγροτικό οικισμό, τα πηγάδια, τις βραχογραφίες και το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου που είναι μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική νότα. Η διαδρομή συνεχίζει προς Όξω Μεριά, όπου συναντάται με το εκκλησάκι του Αγ. Μάμα και τελικά μέσα από τον Άνω Ποταμό κατηφορίζει προς τον Όρμο της Αιγιάλης. Πρόκειται για πανέμορφη διαδρομή που αποζημιώνει με το παραπάνω τον περιπατητή.

2. Διαδρομή «Φωτοδότης»
Χώρα- Μηλιές-Αγ.Ειρήνη- Κατάπολα, με διάρκεια 55 λεπτά. Πρόκειται για εύκολη διαδρομή που ξεκινά από τα βορεινό μέρος της Χώρας (Βορεινά), όπου βρίσκεται το λιθόστρωτο που κατηφορίζει σκαλωτό, παράλληλα προς το βαθύ ρέμα, το Κάτω Φυλλάδι. Λίγο πιο κάτω και απέναντι βρίσκεται το ξωκλήσι της Παναγίας της Φιδοποταμιανής και αμέσως μετά ο περιπατητής αντικρίζει το δεύτερο ξωκλήσι, του Ταξιάρχη. Στη συνέχεια, διασχίζοντας την περιοχή «Φονιάς», φθάνουμε στις Μηλιές, όπου υπάρχει το παλιό τσουκαλάδικο, πλούσια βλάστηση και πηγές. Η διαδρομή συνεχίζεται μέσα από τον ελαιώνα του Γιαλυνά προς το εξωκλήσι της  Αγ. Ειρήνης και καταλήγει στα Κατάπολα.

3. Διαδρομή «Ιτώνια»
Λεύκες (Αγ. Θέκλα)-Άγιοι Σαράντα-Καμάρι-Καστρί (αρχαία Αρκεσίνη)-Βρούτση-Ραχούλα-Αρκεσίνη(Πύργος Αγ. Τριάδας), με συνολική διάρκεια 3 ώρες και 10 λεπτά. Ο περιηγητής ακολουθεί ταυτόχρονα μια πολιτιστική διαδρομή 4.000 ετών, καθώς το μονοπάτι συνδέει τις δύο αρχαίες πόλεις Μινώα και Αρκεσίνη, η δε ονομασία του μονοπατιού παραπέμπει στην αγροτική γιορτή προς τιμή της Αθηνάς Ιτωνίας. Σημαντικά και ωραία σημεία είναι ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Μινώας, της αρχαίας Αρκεσίνης (Καστρί), η Ραχούλα και ο Πύργος της Αγίας Τριάδας, φαράγγια και αμμουδιές (Φοινικιές- Αγ.Σαράντα -Τυροκόμο), και ξωκλήσια (Αγ.Θέκλα - Αγ.Σαράντα -Αγ.Νικόλαος στο Καμάρι) με βυζαντινές νωπογραφίες (frescos).

4. Διαδρομή «Μελανία»
Όρμος Αιγιάλης-Λαγκάδα-Στρούμπος-Παναγία Επανωχωριανή- Θολάρια, με διάρκεια 2 ώρες και 5 λεπτά. Διαδρομή 4,5 χλμ. με μεγάλο πολιτιστικό ενδιαφέρον και υπέροχη θέα προς τον όρμο της Αιγιάλης. Στην περιοχή της Λαγκάδας θα θαυμάσετε τους παλιούς ανεμόμυλους, το φαράγγι του Αρακλού και την εκκλησία της Παναγίας της Επανωχωριανής. Στο ύψωμα Βίγλα, κοντά στα Θολάρια, ήταν η ακρόπολη της αρχαίας Αιγιάλης, όπου σήμερα σώζονται ερείπια του τείχους, βάσεις αγαλμάτων και τάφοι της πρωτοκυκλαδικής και μεσοκυκλαδικής εποχής.

5. Διαδρομή «Παν»
Λαγκάδα- Άγιος Ιωάννης -Σταυρός-Κρίκελος, με διάρκεια 1 ώρα και 40 λεπτά. Εντυπωσιακή διαδρομή άγριας ομορφιάς, πάνω από γκρεμούς, με λιθόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί στο βυζαντινό μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου και βορειότερα στο ξωκλήσι του Σταυρού, πάνω από το παλιό μεταλλείο βωξίτη. Η διαδρομή, συνολικού μήκους 6,5 χλμ., καταλήγει στο ψηλότερο σημείο της Αμοργού (821 μ.), στο όρος Κρίκελος ή Κρούκελος, απ' όπου η θέα αγκαλιάζει όλο το νησί και χάνεται στο γαλάζιο του Αιγαίου. Η περιοχή περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000.

6. Διαδρομή «Βαλσαμίτης»
Κατάπολα-Άγιος Γεώργιος Βαλσαμίτης-Αγία Μαρίνα- Μινώα. Πρόκειται για εύκολη διαδρομή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, που ξεκινά από τα Κατάπολα, συνεχίζει προς το φράγμα ανηφορίζει προς  το μετόχι του Αγίου Γεωργίου του Βαλσαμίτη .Στην περιοχή υπάρχουν πηγές που τρέχουν σε περίοδο μεγάλων βροχοπτώσεων .Ύστερα ξεκινάει η διαδρομή της επιστροφής η οποία περνάει από το εξωκλήσι της Αγ.Μαρίνας και καταλήγει στην αρχαία Μινώα, σε λόφο πάνω από το λιμάνι, σε 1 ώρα και 50 λεπτά. Σήμερα σώζονται τμήματα του τείχους της πόλης, του σταδίου, του γυμνασίου και του ναού του Διονύσου. Στον ίδιο λόφο, δείγματα οικισμού ανάγουν την παρουσία του ανθρώπου στην Αμοργό, στο 4000 π.Χ. Στην περιοχή βρέθηκε νεκροταφείο της πρωτοκυκλαδικής εποχής, καθώς και θολωτός μυκηναϊκός τάφος. Τέλος η διαδρομή καταλήγει στα Κατάπολα από το μονοπάτι που οδηγεί στο ναό του Αγ.Νικολάου.

7. Διαδρομή «Ευαγγελίστρια»
Ξυλοκερατίδι (Κατάπολα)- Νερά- Βίγλα-Περιστεριά- Ευαγγελίστρια, με διάρκεια 50 λεπτά. Πρόκειται για κυκλική διαδρομή που περνά από το νεκροταφείο των Καταπόλων και συνεχίζει προς τα Νερά, όπου υπάρχει αρχαία πηγή. Κοντά, βρίσκεται και το εκκλησάκι των Αγ. Θεοδώρων. Το μονοπάτι προχωρεί ανερχόμενο προς την Περιστεριά, αφήνοντας δεξιά τη Βίγλα, όπου έχει εντοπισθεί σημαντική πρωτοκυκλαδική εγκατάσταση. Η διαδρομή καταλήγει στο ναΐσκο της Ευαγγελίστριας, μνημείο πρώιμων βυζαντινών καταβολών με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Όλη η διαδρομή έχει καταπληκτική θέα προς το φυσικό λιμάνι των Καταπόλων και τα γύρω νησιά.

Τα παρακάτω μονοπάτια δεν υπάρχουν στους επίσημους χάρτες

πηγή - φωτογραφίες Μανώλης Συμιδαλάς (τα εχει περπατησει όλα!)

κείμενα Στέλλα Σπανού

8. Διαδρομή Κατάπολα - Ευαγγελίστρια - Αγ.Βαρβάρα - Χώρα

Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 1ώρα και 30΄ πρόκειται για εύκολη διαδρομή που ξεκινά από τον οικισμό Ραχίδι , περνάει μπροστά από από το βυζαντινό ναΐσκο της Ευαγγελίστριας  ,συνεχίζει προς την περιοχή Βίγλια όπου ο περιπατητής απολαμβάνει την πανοραμική θέα του κόλπου των Καταπόλων .Ύστερα περνάει μπροστά από το εξωκλήσι της Αγ. Βαρβάρας και από εκεί καταλήγει στη Χώρα. Κατόπιν αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να επιστρέψει στα Κατάπολα ακολουθώντας το μονοπάτι 2 (Μηλιές), διαγράφοντας μια κυκλική διαδρομή η οποία περνά από την περιοχή 'Μηλιές' που έχει  πλούσια βλάστηση και πηγές νερού. Σε αυτή τη διαδρομή κάποιος συναντά την χλωρίδα της Αμοργού , άγρια φυτά όπως ορχιδέες που ποικίλουν ανάλογα με την εποχή .

9. Διαδρομή Κατάπολα - Προφήτης Ηλίας- Αγ.Θωμάς - Αγ. Δημήτριος - Κατάπολα

Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 2 ώρες .Πρόκειται για εύκολη κυκλική διαδρομή η οποία ξεκινά από τον οικισμό Ραχίδι και συνεχίζει προς το λόφο του Προφήτη  Ηλία όπου βρίσκεται το ομώνυμο εξωκλήσι και γίνεται λειτουργία την ημέρα της εορτής του. Λίγο πιο πίσω συναντάμε τον ερειπωμένο ανεμόμυλο και συνεχίζουμε ανηφορικά προς το εξωκλήσι του Αγ. Θωμά  και του Αγ. Δημητρίου . Κατόπιν ακολουθείται η κατηφορική πορεία από διαφορετικό μονοπάτι για την επιστροφή στα Καταπολα.

10. Διαδρομή Κατάπολα - Φάρος

Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 1 ώρα .Πρόκειται για εύκολη διαδρομή η οποία ξεκινά από τον οικισμό Ξυλοκερατίδι ,περνά από την περιοχή Νερά που πήρε το όνομα της από της αρχαίες πηγές που υπάρχουν εκεί, διασχίζει την περιοχή Περιστεριές και καταλήγει στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία ο οποίος απέχει 150μ από τον Φάρο (βλέπε αξιοθέατα) που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού των Καταπόλων. Κατά μήκος της διαδρομής ο περιπατητής απολαμβάνει πανοραμική θέα του κόλπου των Καταπολων.

11. Διαδρομή Κατάπολα - Βλυχάδα (παραλία)


Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 40΄.Πρόκειται για εύκολη διαδρομή

που ξεκινά όπως η διαδρομή 10 έως την περιοχή Περιστεριές όπου συνεχίζοντας το μονοπάτι και στρίβοντας αμέσως μετά στα αριστερά ,κάποιος μπορεί να διακρίνει την πορεία που οδηγεί στον όρμο της Βλυχάδας ,όπου υπάρχει η ομώνυμη παραλία. (βλέπε παραλίες).

12. Διαδρομή Χώρα - Κατάπολα μέσω Αγ.Νικολάου

Υπάρχουν δύο διαδρομές που συναντώνται . Η  διάρκεια της 1ης διαδρομής είναι περίπου 45΄ και της 2ης 30΄. Πρόκειται για εύκολη διαδρομή που ξεκινά από τον οικισμό της Χώρας ,ακολουθεί την επαρχιακή οδό Χώρας -Καταπόλων και συναντά την πρώτη διακλάδωση για το μονοπάτι στα αριστερά ,πλάι από το συνεργείο αυτοκινήτων . Η δεύτερη και πιο σύντομη διακλάδωση είναι λίγο παρά κάτω πλάι στο ξωκλήσι του Αγ. Νικολάου ,που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού. Σε όλη τη διαδρομή το μονοπάτι είναι λιθόστρωτο (μια και πρόκειται για μια από τις 2 βασικές διαδρομές που ένωναν από την αρχαιότητα τους δυο οικισμούς). Τέλος η θέα του κόλπου των Καταπόλων από αυτή τη διαδρομή είναι εκπληκτική.

13. Προφήτης Ηλίας (Χώρα) - Ρύχτι ΄΄Ξενοδοχείο΄΄

Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 1 ώρα έως την κορυφή του βουνού και 1ώρα και 30΄ έως την περιοχή Ρύχτι. Πρόκειται για εύκολη διαδρομή η οποία ξεκινά από τον οικισμό της Χώρας και συγκεκριμένα από την περιοχή Φωτοδότης , περνάει από την περιοχή Δέμα και ανηφορίζει στο όρος Προφήτης Ηλίας όπου στην κορυφή του βρίσκεται το ομώνυμο εξωκλήσι .Το μονοπάτι περνάει σχετικά κοντά από την κορυφή του βουνού και έτσι μπορεί κάποιος να ανέβει στον ιερό ναό και να απολαύσει απεριόριστη θέα προς όλη την Αμοργό αλλά και τα γειτονικά νησιά. Κατόπιν το μονοπάτι συνεχίζει προς την περιοχή Ρύχτι (΄΄Ξενοδοχείο΄΄)από όπου περνά και η Διαδρομή Νο 1.

14. Διαδρομή Αρκεσίνη(Κάτω Μεριά) -Αμμούδι (παραλία).


Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 40΄. Πρόκειται για εύκολη διαδρομή η οποία ξεκινάει από τον οικισμό της Αρκεσίνης ,συγκεκριμένα από το νεκροταφείο και ακολουθεί ανηφορικό χωματόδρομο , ώσπου συναντά σήμανση ότι η πορεία συνεχίζει προς τα αριστερά σε κατηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία Αμμούδι με τα καταπληκτικά νερά(βλέπε παραλίες).

15. Διαδρομή Θολάρια(Αιγιάλη) - Μικρή Βλυχάδα (παραλία).

Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 40΄. Πρόκειται για εύκολη διαδρομή η οποία ξεκινάει από τον οικισμό και  των Θολαρίων και ακολουθεί κατηφορική πορεία βόρεια του οικισμού ,ώσπου φτάνει στην παραλία της Μικρής Βλυχάδας. (βλέπε παραλίες). ( σημείωση:όταν φυσάει βοριάς  έχει ισχυρό κυματισμό)

16. Διαδρομή Θολάρια(Αιγιάλη) - Μεγάλη Βλυχάδα (παραλία).


Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 1ώρα και 30΄. Πρόκειται για μέτριας δυσκολίας διαδρομή η οποία ξεκινάει από τον οικισμό και  των Θολαρίων , ακολουθεί ανηφορική πορεία ,συνεχίζει προς το εξωκλήσι του Αγ. Στεφάνου και ύστερα ακολουθεί απότομη κατηφορική πορεία προς την παραλία Μεγάλη Βλυχάδα . Η περιοχή όπου βρίσκεται η παραλία είναι αρκετά βραχώδης , κλασικό τοπίο άγριας ομορφιάς της Αμοργού με γκρεμούς και φαράγγια .(βλέπε παραλίες). ( σημείωση:όταν φυσάει βοριάς  έχει ισχυρό κυματισμό)

17. Διαδρομή Ασφοντυλιτης(Αιγιάλη) - Πλάκες-  Χάλαρα (παραλία).


Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 1ώρα και 30΄εως την περιοχή Πλάκες και 2 ώρες έως την παραλία Χάλαρα . Πρόκειται για σχετικά εύκολη διαδρομή η οποία ξεκινάει από τον οικισμό  του Ασφοντυλίτη  και ακολουθεί το λιθόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί στον Ποταμό της Αιγιάλης .Σε κάποιο σημείο της διαδρομής υπάρχει ερειπωμένος ανεμόμυλος και σήμανση που οδηγεί προς τα αριστερά απ' όπου ξεκινά η κατάβαση που οδηγεί στην περιοχή Πλάκες και από εκεί προχωρώντας κατά μήκος της θάλασσας φτάνεις στην παραλία Χάλαρα(βλέπε παραλίες).

18. Διαδρομή Λαγκάδα(Αιγιάλη) - Μαχός (Ανεμόμυλοι).

Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 45΄ .Πρόκειται για εύκολη διαδρομή η οποία ξεκινάει από τον οικισμό  της Λαγκάδας και ανηφορίζει προς το βουνό , όπου βρίσκεται συστάδα ερειπωμένων ανεμόμυλων . Σε κοντινή απόσταση συναντάμε το εξωκλήσι του Σταυρού με τις σπάνιες τοιχογραφίες. Από την κορυφή του βουνού ο περιπατητής έχει πανοραμική θέα όλης της Αιγιάλης και τμήματος της ραχοκοκαλιάς της Αμοργού.

19. Διαδρομή Σταυρός(Αιγιάλη) - Μεταλλείο .


Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 45΄ .Πρόκειται για δύσκολη διαδρομή η οποία ξεκινάει από το εξωκλήσι του Σταυρού (Διαδρομή Νο 5,διάρκειας 2 ωρών) και ακολουθεί πολύ δύσβατο κατηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στο παλαιό μεταλλείο  βωξίτη (βλέπε αξιοθέατα).

Φράγμα-Βαλσαμίτης
Φράγμα-Βαλσαμίτης
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΑΓ. ΘΩΜΑΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΑΓ. ΘΩΜΑΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΑΓ. ΘΩΜΑΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΑΓ. ΘΩΜΑΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΑΓ. ΘΩΜΑΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΑΓ. ΘΩΜΑΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΦΑΡΟΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΦΑΡΟΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΦΑΡΟΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΦΑΡΟΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΦΑΡΟΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΦΑΡΟΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΦΑΡΟΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΦΑΡΟΣ
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΑ (ΜΗΛΙΕΣ)
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΑ (ΜΗΛΙΕΣ)
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΑ (ΜΗΛΙΕΣ)
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΑ (ΜΗΛΙΕΣ)
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΑ (ΜΗΛΙΕΣ)
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΑ (ΜΗΛΙΕΣ)
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΑΓ. ΘΩΜΑΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΑΓ. ΘΩΜΑΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΜΑΛΤΕΖΙ-ΠΛΑΚΕΣ-ΦΑΡΟΣ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΜΑΛΤΕΖΙ-ΠΛΑΚΕΣ-ΦΑΡΟΣ
Ασφοντυλίτης
Ασφοντυλίτης
Φράγμα-Βαλσαμίτης
Φράγμα-Βαλσαμίτης
Φράγμα-Βαλσαμίτης
Φράγμα-Βαλσαμίτης
Φράγμα-Βαλσαμίτης
Φράγμα-Βαλσαμίτης
Νο8 ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ-ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-ΧΩΡΑ
Νο8 ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ-ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-ΧΩΡΑ
Νο8 ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ-ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-ΧΩΡΑ
Νο8 ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ-ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-ΧΩΡΑ
Νο8 ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ-ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-ΧΩΡΑ
Νο8 ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ-ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-ΧΩΡΑ
Νο8 ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ-ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-ΧΩΡΑ
Νο8 ΚΑΤΑΠΟΛΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ-ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-ΧΩΡΑ
Ασφοντυλίτης
Ασφοντυλίτης
Ασφοντυλίτης
Ασφοντυλίτης
Ασφοντυλίτης
Ασφοντυλίτης
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΑ (ΜΗΛΙΕΣ)
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΑ (ΜΗΛΙΕΣ)