Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos
EN | GR
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ SITEMAP
ΑΜΟΡΓΟΣΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Παραλίες Κάτω Μεριάς
Παραλίες Κάτω Μεριάς

Κάτω Μεριά


18)    Η παραλία ΄΄Μούρος΄΄ έχει βότσαλο και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Χώρας – Κάτω Μεριάς .Στον οικισμό Καμάρι υπάρχει ταμπέλα για να στρίψεις αριστερά (ερχόμενος από τη Χώρα) ,προς την παραλία. Ουσιαστικά εκεί υπάρχουν δύο παραλίες και η πρόσβαση σε αυτές γίνεται από δύο διαφορετικά και εύκολα μονοπάτια διάρκειας 10΄.  Στο σημείο που ξεκινούν οι διαδρομές υπάρχει εστιατόριο –καφετέρια.
Η παραλία στην οποία κατεβαίνεις από τα δεξιά (όπως κοιτάμε τη θάλασσα)            είναι η πιο γνωστή . Σε αυτήν υπάρχουν 4 σπηλιές με πανέμορφα χρώματα στα βράχια .Η πρόσβαση σε αυτές γίνεται κολυμπώντας καθώς βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ,στη δεξιά πλευρά της παραλίας.
Η δεύτερη παραλία βρίσκεται στα αριστερά και το μονοπάτι ξεκινά από το δεύτερο parking (υπάρχει σήμανση) .Αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει από εκεί στις δυο συνεχόμενες πολύ κοντινές παραλίες όπου επιτρέπεται ο γυμνισμός . Εκεί φυσικά μπορείτε να πάτε και κολυμπώντας και να ανακαλύψετε και άλλες εντυπωσιακές  σπηλιές στη διαδρομή.

19) Η παραλία ΄΄Αμμούδι΄΄ έχει βότσαλο και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσω  του μονοπατιού Νο14 (βλέπε μονοπάτια) ,που ξεκινά λίγο πριν τον οικισμό της Αρκεσίνης και διαρκεί 40΄.
20)Η παραλία ΄΄Καλοταρίτισσα΄΄ είναι αμμουδιά  και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Χώρας – Κάτω Μεριάς .Βρίσκεται στο τέρμα της διαδρομής και αποτελεί το δυτικότερο σημείο της Αμοργού. Εκεί λειτουργεί beach –bar και υπάρχουν ξαπλώστρες , ομπρέλες και θαλάσσια ποδήλατα.
Από εκεί ξεκινά καραβάκι που πραγματοποιεί εκδρομές στη νότια πλευρά του νησιού.
21) Το νησάκι΄΄ Γραμπούσα ΄΄  έχει δύο παραλίες με αμμουδιά και τροπικά νερά.     Η πρόσβαση σε αυτές γίνεται με καΐκι από την παραλία Νο20 (Καλοταρίτισσα), που φεύγει κάθε μισή ώρα και διαρκεί 10΄.
22) Η παραλία ΄΄Παραδείσια΄΄ είναι αμμουδιά και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσω του δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία της Αγ.Παρασκευής. Η παραλία βρίσκεται 500μ μετά την εκκλησία. Στην περιοχή που βρίσκεται η παραλία υπάρχουν ερείπια Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής.
23) Η παραλία ΄΄Κάτω Κάμπος΄΄ έχει άμμο και βράχια και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσω χωματόδρομου 2 χιλιομέτρων . Στην περιοχή που βρίσκεται η παραλία υπάρχει το εξωκλήσι της ΄΄Παναγίας του Πολίτη΄΄ που έχει ενσωματώσει πολλά αρχαία τμήματα.Πηγή :Μανώλης Σιμιδαλάς
Κείμενα :Στέλλα Σπανού (www.amorgosartgallery.gr)

Μούρος
Μούρος
Μούρος
Μούρος
Μούρος
Μούρος
Μούρος
Μούρος
Αμμούδι
Αμμούδι
Αμμούδι
Αμμούδι
Αμμούδι
Αμμούδι
Καλοταρίτισσα
Καλοταρίτισσα
Καλοταρίτισσα
Καλοταρίτισσα
Αμμούδι
Αμμούδι