Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos
EN | GR
ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ SITEMAP
ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Δρομολόγια πλοίων
Δρομολόγια πλοίων

Η σταθερή σύνδεση της Αμοργού με ferry από και προς Αθήνα πραγματοποιείται όλο το χρόνο μια φορά την ημέρα με πλοίο της Blue Star ferries το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο Πειραιάς, Πάρος, Νάξος, μικρές Κυκλάδες, Αμοργός (Κατάπολα ή Αιγιάλη). Το συνολικό ταξίδι από Πειραιά διαρκεί περίπου 8,5 με 10 ώρες, αναλόγως δρομολογίου ή 2 με 4 ώρες από την Νάξο (και πάλι αναλόγως δρομολογίου).

Τα δρομολόγια των ταχυπλόων γίνονται κατά το διάστημα 1η Ιουνίου – τέλος Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται από την εταιρία Sea Jets, Πειραιάς, Μήλος, Φολέγανδρος, Σαντορίνη, Αμοργός .Τα δρομολόγια των ταχυπλόων, προσφέρουν σύντομο ταξίδι, ημερήσιο (όχι νυχτερινό), έχουν όμως το διπλάσιο κόστος εισιτηρίου από τα συμβατικά ferries.

Ο θρυλικός «Σκοπελίτης» είναι το μικρό τοπικό ferry της Αμοργού που καθημερινά, όλο το χρόνο ξεκινάει νωρίς το πρωί από την Αμοργό, κάνει το δρομολόγιο προς Μικρές Κυκλάδες και Νάξο και επιστρέφει το βραδάκι. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για μια ημερήσια εκδρομή σε ένα από τα νησάκια των μικρών Κυκλάδων (Δονούσα, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά) ή, σε περίπτωση island hopping για το συνδυασμό της Αμοργού με ένα ή περισσότερα από τα νησάκια.